Paul Sijben, molenaar op de Korenmolen "De Grauwe Beer" ontving uit handen van ons bestuurslid Jos Peusen de zilveren penning voor 25 jaar molenaar. Proficiat, Paul! #molens

Nationale Molendag: Kom naar de molen!

Activiteiten voor jong en oud in en rond zo’n 35 Limburgse molens

 
Molen Eendracht Maakt Macht, Meterik

Op 14 en 15 mei 2022 is het Nationale Molendag, hét belangrijkste molenevenement van Nederland. Honderden oude wind- en watermolens door heel Nederland openen deze dagen weer hun deuren om bezoek te ontvangen. 

Ook de Limburgse molenaars en molengidsen staan te popelen om hun bezoekers te vertellen over de levende monumenten.  Op een aantal plekken worden extra feestelijke activiteiten georganiseerd. Voor kinderen is ligt er een leuke cadeautje klaar. Op www.nationalemolendag.nl zijn alle deelnemende molens te vinden en vind je gemakkelijk met de zoekfunctie de molens bij jouw in de buurt. 

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Gilde van Vrijwillige Molenaars reikt het Gilde afdeling Limburg een onderscheiding uit aan molenaars die 45 jaar of langer als gediplomeerd molenaar actief zijn op een van de Limburgse molens.

Op de Bisschopsmolen in Maastricht kreeg watermolenaar Zef Roebroek zijn jubileum aandenken voor 25 jaar GVM molenaar. Op deze molen heeft Zef al menig leerling begeleid. 

Zef van harte proficiat!

Op 15 april 2022 is John Beckers geslaagd voor het examen windmolenaar op molen Den Evert in Someren. Hartelijk gefeliciteerd, John!