Foto: Weertdegekste

In Nederland werd op 9 april 2022 het wereldrecord molens draaien georganiseerd. In Stramproy vonden i.h.k. van dit record enkele feestelijke activiteiten plaats.

Fanfare St Willibrordus bracht bij De Nijverheid in Stramproy het stuk ‘De zingende stjein’ ten gehore. Bij molen Sint Jan in Stramproy werd Math Beeren onderscheiden door de Limburgse afdeling van het Gilde van Molenaars. Dit vanwege zijn 25-jarig jubileum als molenaar op de St Jan.

Proficiat, Math!

 

Paul Sijben, molenaar op de Korenmolen "De Grauwe Beer" ontving uit handen van ons bestuurslid Jos Peusen de zilveren penning voor 25 jaar molenaar. Proficiat, Paul! #molens

Op de Bisschopsmolen in Maastricht kreeg watermolenaar Zef Roebroek zijn jubileum aandenken voor 25 jaar GVM molenaar. Op deze molen heeft Zef al menig leerling begeleid. 

Zef van harte proficiat!

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Gilde van Vrijwillige Molenaars reikt het Gilde afdeling Limburg een onderscheiding uit aan molenaars die 45 jaar of langer als gediplomeerd molenaar actief zijn op een van de Limburgse molens.

Op zaterdag 2 april vond de ALV van het Gilde van Vrijwillige Molenaars plaats in de Frankenhofmolen in Vaals. Bekijk de opname via de link onder de foto.

Na de ALV werd aan Jo Meessen een gouden GVM-Limburg aandenken uitgereikt. Jo is al 45 jaar geslaagd molenaar! Jo, dank voor al je inzet al die jaren!

Lees hier een artikel verschenen in Sittard-Geleen nieuws.