Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Gilde van Vrijwillige Molenaars reikt het Gilde afdeling Limburg een onderscheiding uit aan molenaars die 45 jaar of langer als gediplomeerd molenaar actief zijn op een van de Limburgse molens.

Een van de jubilarissen is Jan van Woezik. Jan is al meer dan 45 jaar actief als molenaar op de St. Petrus molen in Roggel.

De uitreiking vond plaats op zaterdag 16 april 2022 om 12.00 uur. Uiteraard bij de St. Petrus molen gelegen aan het Nijken in Roggel.  

Zonder onderhoud blijft een molen niet in stand en in die 45 jaar heeft Jan ook veel bijgedragen aan het beheer en onderhoud van de molen. Zijn technische kennis kwam daarbij goed van pas. Tevens is Jan instructeur en heeft vele molenaars opgeleid, waarmee hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het voortbestaan van het vak van molenaar. 

De molen op het Nijken in Roggel werd in 1901 gebouwd, is eigendom van de gemeente Leudal en wordt, samen met de molenaars, beheerd door de Molenstichting Leudal www.molenstichtingleudal.nl