De molenaars laten u graag delen in hun passie tijdens de openingsdagen (zaterdag 5, 12, 19, 28, 29 en 30 december van 10.00 - 15.00 uur), en geven rondleidingen door de molen die in de kerstsfeer staat. Tevens kunt u zien hoe er door de enige gecertificeerde ambachtelijke Molenaar uit de regio midden Limburg wordt gemalen.

 

Ook wordt de BUILMACHINE gedemonstreerd die het bloem, gries en zemelen sorteert uit het Tarwemeel.

Dit alles is dankzij de “vrienden van de molen de Korenbloem “ mogelijk gemaakt, door hun sponsoring en de vele werkzaamheden op de molen. Dit betekent dat de molen er netjes bijstaat, goed onderhouden wordt en dat de molenaars vaak malen voor bakker, particulieren en een veevoederbedrijf. Hierdoor veel bezoekers trekken die hun bakmeel en bloem kopen van de molen “de Korenbloem “ in Ospel.

Kijk voor de activiteiten op de molen naar www.nederweert.nl/bezienswaardigheden/molens

Tijdens de kerstmolendagen is de molenwinkel natuurlijk ook open.

Na de rondleiding komt u beneden in het molenwinkeltje waar u verschillende soorten brood en koek kunt proeven die gebakken zijn van het ambachtelijk gemalen bakmeel van deze molen. De diverse meel- en bloemsoorten zijn : Tarwe, Spelt, Bloem (tarwe /spelt ) en de gemixte meelsoorten  (halfom) en natuurlijk ook de Pannenkoekenmix. Ook zijn er diverse basisrecepten gratis verkrijgbaar voor het bakken van brood met de broodmachine of handmatig. 

Cadeautip voor de komende feestdagen: Een “doe het zelfpakket “ om een ambachtelijk brood te bakken.

Het bestaat uit: Recept, een pak meel naar keuze, gist, ingrediënten voor de vulling, zoals rozijnen, krenten, noten, gedroogde abrikozen. Dit alles in een leuke geschenkverpakking, of breng je eigen schaal mee om te laten opmaken.

In overleg worden de kerstpakketten voor u op bestelling gemaakt. 

Tijdens de kerstdagen staat de molen in een gezellige kerstsfeer. Ook de proeverijen zijn daar op aangepast met een heerlijk glas Glühwijn ( tussen kerst en nieuwjaar ) voor onze bezoekers en het luisteren naar de feestelijke kerstliederen. Onder in de molen is het mogelijk om een kerstpuzzel of een molenrebus in te vullen geheel gratis verkrijgbaar. De goede inzenders krijgen gratis rondleiding tot in de kap en de gelegenheid om er foto, s te maken.

Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk maak een afspraak met de molenaar of bel tel nr/ mob 06-30457014. 

Tot ziens,

De Molenaars
Molenstichting Nederweert