Foto: Marko Barendregt

Het Gilde van Molenaars afdeling Limburg heeft enkele jeugdleden, de meeste als molenaar in opleiding. We willen de jeugd zich meer laten thuis voelen in de Limburgse molenwereld en tegelijkertijd netwerken smeden tussen jonge toekomstig molenaars. Daarbij hebben we ook aandacht voor jongeren met een rugzakje (bijvoorbeeld autisme en adhd etc.). Speciaal voor deze taken hebben we Marko Barendregt aangesteld als bestuurslid Jeugd. Marko is onlangs geslaagd voor zijn molenaarsexamen wind en actief bij de Molenstichting Weerterland.

 

Het Gilde van Molenaars afdeling Limburg wil iets extra’s doen voor onze jeugdleden. Een paar keer per jaar gaan we voor en met hen een dag organiseren om met elkaar een molen te bezoeken en/of andere molen-activiteiten te ondernemen.

De eerste Limburgse Molenjongerendag vindt plaats op zondag 27 augustus. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor jongeren in de leeftijd 14 tot 18 jaar. Kennen jullie jonge molenliefhebbers? Stuur hen dan deze mail door. Ze kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 27 augustus, 10.00 – 16.00 uur

We gaan naar de molen Sint Jan in Stramproy, de oudste standerdmolen van Limburg. Na een eerste kennismaking maken we een rondje door de molen en natuurlijk laten we hem ook draaien. Verder gaan we wat klein onderhoud doen en gaan we een officiële geocache verstoppen ergens bij de molen.

Ook gaan we nadenken over het programma voor de rest van het jaar. We willen dit soort bijeenkomsten ongeveer eens per drie maanden organiseren en vooral samen met jullie bedenken wat we gaan doen.

Zondag 27 augustus, 10.00 – 16.00 uur bij de Sint Jan, Molenweg 16 in Stramproy. Het eindigt om 16.00 uur. Wij zullen de lunch verzorgen (die hoef je dus niet mee te nemen).