I.v.m. de coronaviruscrisis komen alle lessen en bijeenkomsten van het Gilde afd. Limburg te vervallen tot (in ieder geval) 1 juni 2020.

Algemene voorzorgsmaatregelen voor vrijwillige molenaars en moleneigenaren

Nationale Molendag is een groot publieksevenement dat nu niet doorgaat vanwege de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus. We wijzen moleneigenaren en molenaars er daarnaast met klem op dat het besluit van de regering ook voor de reguliere omgang met uw molen(s) consequenties heeft. We adviseren u dan ook om de gezondheid van elke molenvrijwilliger voorop te stellen.

Dat betekent tot 1 juni concreet:

• Basisboodschap is: Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar de molen als dit noodzakelijk is voor de instandhouding, onderhoud (zoals grasmaaien, vogelnesten opruimen) en het toezicht (bijvoorbeeld in verband met weersomstandigheden). Zo beperken we de vervoersbewegingen.

• Ga niet naar de molen om te draaien en malen

• Laat de molen bij vertrek veilig (stormvast) achter zodat u bij veranderende weersomstandigheden niet alsnog naar de molen moet.

 

AKG-molens

De molens van de AKG beroepsmolenaars zijn in een aantal gevallen - en onder strikte voorzorgsmaatregelen - beperkt geopend.