Op 9 december 2019 is overleden Resi Scholtens-Schuttelaar, lid van het Gilde en van de commissie PR van de MSL. Resi was sinds voorjaar 2016 lid van deze commissie. Nadat Resi haar arbeidzame leven als ergotherapeut had beëindigd, zocht ze een nieuwe uitdaging en vond deze bij de Molenstichting Limburg.

Resi is sinds 1977 één van de eerste vrouwelijke vrijwillige molenaars van Nederland en heeft op menige molens gedraaid in het westen van het land. Na haar verhuizing naar Zuid-Limburg had Resi minder tijd voor vrijwilligerswerk op de molen. De molens bleven haar echter wel bezig houden en toen er tijd vrij kwam voor de molenwereld heeft ze zich gemeld bij Molenstichting Limburg. En niet zonder succes: ze was heel welkom bij de PR commissie van de MSL.

Resi was een enthousiaste, bevlogen, vasthoudende en getalenteerde vrijwilligster voor de molenwereld. Niets was haar te veel, vele initiatieven heeft ze mee uitgewerkt. Denk hierbij aan de molenkleding voor de molenaars die enkele jaren geleden aan iedere molenaar is uitgereikt. Ook heeft Resi de molengidsopleiding gevolgd en heeft in die hoedanigheid de laatste jaren gegidst bij onder andere de Janssenmolen in Oirsbeek.

Binnen de PR commissie missen we haar nu al, onze gedachten gaan uit naar haar man Boudewijn en hun drie jongens, schoondochters en kleinkinderen. Ze zullen Resi missen.

Ze blijft in gedachten bij ons.