Beste vrienden, donateurs en sponsoren van ’t Bakkes va Welte in de Loorenhof,

Periodiek sturen we je een berichtje over de ontwikkelingen in en rond het Bakkes va Welte. Er wordt nog hard gewerkt aan het Bakkes om alles in orde te krijgen voor de grote dag op 25 juni. Zoals met dit soort evenementen gebruikelijk, zal in de laatste week nog heel veel moeten gebeuren, maar dat hebben we zelf in de hand.

Normaal gesproken zouden we tijdens de opening onze eigen kersen uit de Loorenhof op de vlaaien kunnen leggen, helaas zijn er dit jaar geen kersen, alles bevroren tijdens een koude voorjaarsnacht. Daar treuren we niet om want we hebben een heel goed alternatief gevonden en ook al geproefd, in een woord heerlijk.

We bakken in het Bakkes alle vlaaien met Kollenberger speltbloem van de Weltermolen, de oven stoken we met het snoeihout uit de Loorenhof, alle ingrediënten betrekken we van lokale ondernemers en dat proef je natuurlijk.

Helaas hebben we geen invloed op het weer. Door de nauwe samenwerking met de geestelijkheid van de St. Martinus parochie en de diverse bedevaarten die inmiddels gemaakt zijn, is dit probleem tot een minimum gereduceerd. Een schietgebedje uwerzijds kan de weergoden misschien nog gunstiger stemmen.

Samen met BSO Toff! worden er voor de kleintjes leuke activiteiten georganiseerd.

Mocht je op 25 juni niet in de gelegenheid zijn om te komen (wat we natuurlijk heel jammer zouden vinden) dan zien we je graag op onze tweede bakdag op zondag 23 juli van 13.00 tot 17.00 uur.

Wij hebben er alles aan gedaan om dit Bakkes gerealiseerd te krijgen, nu kunnen we het samen gezellig maken. Graag begroeten we je met familie en vrienden tijdens deze eerste bakdag in ’t Bakkes.

De werkgroep ’t Bakkes van Welte in de Loorenhof

Ons adres is: De Doom 5, 6419 CW Welten (Heerlen)