De Zilveren Molenwiek, de vrijwilligersonderscheiding van Molenstichting Weerterland, is toegekend aan Wiel Verheijen (74) van de Goudriaanstraat 19 in Weert. De Zilveren Molenwiek wordt door de Weerter Molenstichting uitgereikt aan een persoon of instantie die zich voor het beheer en behoud van de molens in Weert en het Weerterland bijzonder verdienstelijk maakt. Wiel Verheijen is al een aantal jaren vrijwillig klusser binnen de Weerter molenstichting.

Wekelijks is hij vooral bij het onderhoud aan de door de Weerter molenstichting beheerde vier windmolens in Keent, Tungelroy en Stramproy (2x) actief. 

Vooral bij het realiseren van noodzakelijke reparaties of kleinere verbouwingen aan de molens is het brede vakmanschap, de grote betrokkenheid en de enthousiaste inzet van Wiel Verheijen steeds van grote waarde. Zo was hij nauw betrokken bij de bouw van een insectenhotel bij de Sint Annamolen van Keent, het vakkundig restaureren en mooi presenteren van een bijna 120 jaar oude, historische Potroede (nr 1804) bij de Sint Jansmolen in Stramproy en het realiseren van een betere afwatering voor de molens en molenbergen van molen De Nijverheid in Stramproy en Annamolen van Keent. Ook realiseerde Verheijen in 2015 diverse bouwkundige verbeteringen en aanpassingen aan de molens als onderdeel van het RI+E beleid, het veiligheidsbeleid, voor de vier molens. Bij al deze klussen werkt hij nauw samen met de andere leden van het klusteam van de molenstichting, met de vrijwillige molenaars van de betreffende molens en met de Weerter molenbouwer Adriaens Molenbouw Weert BV.  

De Zilveren Molenwiek, een zilveren draagspel ontworpen en vervaardigd door goudsmid-atelier Diana van der Linden uit Weert, wordt door Molenstichting Weerterland sedert 2011 toegekend en uitgereikt. Eerder ontvingen Frits Weert, Mevrouw Joke Jongeling, Jo Beliën en Pierre Beenders deze blijk van erkentelijkheid en grote waardering.  

De Zilveren Molenwiek werd op vrijdag 8 januari 2016 uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Molenstichting Weerterland bij café Tramhalt in Weert