Het is inmiddels wel bekend dat het Gilde van Vrijwillige Molenaars (GVM) in 2022 het 50-jarig jubileum viert. Uit de jubileumnieuwsbrief heb je al kunnen lezen dat er het gehele jaar door activiteiten georganiseerd gaan worden. Alle activiteiten zullen in het teken staan van het ambacht van de molenaar. Eén van deze activiteiten is het realiseren van een wereldrecord molens draaien.

We willen op 9 april 2022 tussen 11.00 en 12.00 uur zoveel mogelijk molens tegelijk laten draaien. Daartoe roepen we je op om mee te doen.

De molen hoeft niet in het werk te staan, je mag ook “voor de prins“ draaien. Aan dit record willen we natuurlijk ook media-aandacht geven en daarom is het nodig dat je van tevoren aangeeft of je mee doet en op welke molen. Een overzicht van alle molenaars die aangeven mee te doen wordt op de website van het GVM geplaatst. Bekijk hier welke Limburgse molens meedoen!

Verder hebben we plannen om foto’s van alle molenaars die meedoen te verwerken in een mozaïek. Daartoe hebben we dus een foto nodig van de molenaars die meedoen.

Laat ons via email weten of je meedoet, met welke molen en vermelding van je naam en een mooie foto van jou met het liefst jouw molen op de achtergrond. Deze email kun je sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eind maart 2022 sturen wij de deelnemende molenaars nog een herinnering.

Op 9 april 2022 na de recordpoging ontvangen wij graag een email met de bevestiging dat je hebt meegedaan zodat het record definitief vastgesteld kan worden. Wanneer het record staat bestaat de mogelijkheid om in de toekomst zelfs een poging te doen om in het Guinness Book of Records te komen!

Wij rekenen op jouw deelname, met feestelijke groet,

De Jubileumcommissie