Deze Avond van de Limburgse Molen wordt gehouden op maandagavond 23 maart a.s. in de Herberg van het openluchtmuseum Eynderhoof, MiIderspaât 1, Nederweert- Eind.
I.v.m. de coronacrisis vervalt deze avond!

Vanaf 19.00 uur bent u welkom.

De grote publieke waardering voor de molens in Nederland én in Limburg, de groeiende vraag naar molenaars en molengidsen, de onderhoudsopgave en externe bedreigingen vragen om een duurzame instandhouding van het molenerfgoed.

De Hollandsche Molen gaat deze avond in op het educatieproject ‘Ieder kind naar de molen’ en de Nationale Molendagen. De Universiteit Maastricht heeft onderzoek gedaan naar onderhoudssubsidie bij watermolens in Limburg. De uitkomsten hiervan, evenals een toelichting op het provinciale erfgoedbeleid – de Monulisa regeling voor molens – komen aan bod.

Een bericht van uw komst voor 19 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wordt zeer op prijs gesteld. Deelname is gratis en er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Het programma van de avond vindt u in deze uitnodiging.

Graag tot 23 maart!