Op Open Monumentendag, zaterdag 8 september 2018, zal om 13.00 uur de educatieve invaart van de Leonardusmolen te Maasbracht feestelijk geopend worden. Wethouder dhr. Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw zal de officiële opening verrichten. 

Graag nodigen wij u allen uit om met ons het glas te heffen op deze feestelijke opening. Adres: Zuidsingel 1, 6051CE Maasbracht.

Met de opbrengst van de Rabo Clubkas Campagne van 2016/2017 is de invaart van de Leonardusmolen te Maasbracht ingericht als educatieve ruimte. Het bestuur vroeg het molenteam om hiermee aan de slag te gaan. De projectgroep die dit zou gaan bedenken en uitvoeren bestond uit een molenaar in opleiding: Tonny van Tilburg en twee molengidsen: Piet Peters en Elies Hövelings.

Na een jaar van veel informatie verzamelen en kijken wat binnen het budget mogelijk is hebben we uiteindelijk  gekozen voor twee thema's. Een wand met als thema de geschiedenis van de Leonardusmolen. De andere wand met als thema de geschiedenis van de molen en de reden waarom Nederland het molenland van Europa is. Uiteindelijk hebben we na een moeizame weg de juiste foto's kunnen bemachtigen. Zo kunnen we nu op een heldere duidelijke manier de thema's inzichtelijk te maken aan iedereen, van jong tot oud. Dit is uniek in Nederland!!