Hoe het nuttige met het aangename verenigd wordt.
Op windmolen de Windlust op Roeven te Nederweert wordt olie geslagen uit walnoten. Dat deze olie (gecertificeerd streekproduct) erg lekker kan zijn in allerlei diverse salades blijkt wel uit de samenwerking met de regionale horeca.
Hans Laenen, eigenaar en chef-kok van Taverne de Oude Munt in Weert, heeft nu een gerecht op de kaart gezet waar onze walnotenolie in verwerkt wordt: “Salade Val Dieu”. Deze salade staat sinds afgelopen vrijdag op de nieuwe kaart van dit al meer dan 42 jaar populaire restaurant in de Muntpassage.
Iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur wordt er in de molen olie geslagen uit walnoten. Men kan er dan olie kopen, maar degene die ons noten brengt krijgt gratis een flesje van deze lekkernij mee naar huis. Tevens kan men dan een rondleiding in de molen maken onder leiding van gediplomeerde molengidsen om dit mooie ambacht wat door diverse vrijwilligers in stand gehouden wordt verder te bekijken. Om het proces in werking te zien kijk op www.windstill.nl.
Ook groepsbezoeken zijn mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden bij een van de vrijwilligers.
Het molenaarsteam.